HTML

Szálláshelyek

Magyarországi szállások, vendégházak, panziók, apartmanok, hotelek kritikája mindenféle tapasztalatok és tapasztalatlanságok alapján.

Friss topikok

Linkblog

Küzdenek a kastélyszállók Magyarországon

2011.10.10. 18:40 pihenek

A kastélyszállók kihasználtsága jelenleg Magyarországon nem éri el az 50%-ot, így a hotelpiaci átlagnál jobban megviselte a válság ezt területet, mely Nyugat-Európában kifejezetten jól teljesített az elmúlt időszakban.

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége elnöke a Világgazdaságnak nyilatkozva elmondta: a magyar kastélyhotel (ilyen például a parádsasvári Kastélyhotel Sasvár vagy a szilvásváradi La Contessa Kastélyhotel is), mert nálunk ez a szegmens alig tíz éve kezdett kibontakozni, tőlünk nyugatra már több évtizedes múltja, kultúrája, visszatérő, magas jövedelmű vendégköre van az ágazatnak, ami hazánkban jelenleg még gondot okoz.

A szövetség elnöke szerint a magyarországi kastélyszállóknak számos tényező további versenyhátrányt jelent: ilyen a szálláshelyek magas áfája, a belföldi keresletnek pedig nem tesz jót az üdülési csekk folyamatban lévő kivonása és a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetése közötti átmeneti időszak sem.

Magyarországon jelenleg 60-70 kastélyszálló működik, főleg magyar magánszemélyek tulajdonában. Egy-egy ilyen szállás üzemeltetése a szakmabeliek szerint igazi kihívás, a magas színvonal mellett igaz lehet ez a hosszabb megtérülési idő miatt is.

Reméljük, hamarosan kedvező helyzet változásokat, hoz a SZÉP Kártya bevezetése pedig olyan forgalmat generál, hogy további kastélyhotelek nyílnak országunkban.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szallashelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr373292385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása