HTML

Szálláshelyek

Magyarországi szállások, vendégházak, panziók, apartmanok, hotelek kritikája mindenféle tapasztalatok és tapasztalatlanságok alapján.

Friss topikok

Linkblog

Papréte Vendégház - Mályinka

2009.01.12. 13:18 pihenek

Személyes tapasztalat alapján

Először egy ismerősöm ismerőse révén hallottam a Papréte Vendégházról, amikor 2006 őszén egy pár napos kikapcsolódáshoz kerestünk szállást a párommal. A ház a Bükk hegység északi részén, Mályinkán található. Egy e-mailt küldtünk a Szállásadónak, aki - számomra akkor - meglepő módon 24 órán belül válaszolt minden kérdésemre, leírta, hogyan küldjök a foglalót, megadta a telefonszámát. A foglaló elküldése után még kétszer beszéltünk - egyszer annak visszajelzésekor.
Vonattal, illetve Sajókazáról busszal közelítettük meg Mályinkát. A
vendégház a falu első utcájában, a buszmegállótól tényleg 100 méterre található ikerház és ikerporta egyik felén helyezkedik el. A Szállásadó készségesen bekísért minket, körbevezetett a ház helyiségein, többek között elárulta, hogy az egyik szoba falán található kis szerkezet nem lehallgató eszköz, és nem is kamera, hanem a központi fűtés miatt méri a hőmérsékletet.

A ház oldalán található a bejárat, amelyhez egy kis fedett terasz tartozik. A házba belépve a konyhába érünk, melynek végéből nyílik a fürdőszoba, illetve jobbra és balra is egy-egy hálószoba. Mivel a szállást csak ketten vettük igénybe - egyszerre csak egy társaságnak kiadó a szállás - ezért csak az egyik szobát használtuk.

5 napunk állt rendelkezésre, ami sajnos vagy szerencsére kevésnek bizonyult, de így is felfedeztük Szilvásváradot, jártunk egy esős napon Miskolcon, megmásztuk a közeli Dédes-várat, sétáltunk hóesésben a lillafüredi úton és sokat kirándultunk a téli erdőben.
Ha több időt töltöttünk volna Mályinkán, bizonyára megtekintettük volna a - ma már ritkaságszámba menő - közeli barlangszállásokat, a Lázbérci-víztározót, több időt töltöttünk volna a közeli Szilvásváradon, átruccantunk volna Bélapátfalvára és Egerbe is.

A háziak nagyon kedvesek voltak, bármikor átmehettünk hozzájuk kérni valamit, kedvességük egyáltalán nem volt tolakodó, a szállás árai pedig igen barátiak.
Telelésünk óta több ismerősünk is felkereste ajánlásunkra Mályinkát és a
a Papréte Vendégházat, elmodásuk alapján a háziak mitsem a ház viszont változott - új bútorok kerültek a szobába, és a ház külseje is megszépült, a házigazda pedig a település határában méhészkedéssel kezdett foglalkozni, amelynek szépségeibe a legutóbb nála vendégeskedő ismerőseinket is beavatta.

A ház 8 személy szálláshelye lehet egyszerre, így családok és baráti társaságok pihenőhelyéül is szolgálhat, de egy pár részére is kiadó. A
szállás üdülési csekk elfogadóhely, így Mályinkán is elkölthetjük előző évi munkánk után kapott jutalmunkat, ahol pihenésünket a Bükk ezernyi látnivalója mellett a település felfedezetlenségéből adód csendje és nyugalma biztosítja.

Te is jártál már Mályinkán? Esetleg ismered a Papréte Vendégházat? Írd meg véleményed a kommentek közé vagy a pihenek@gmail.com címre!
Továbbá várjuk részletes élménybeszámolóidat a pihenek@gmail.com címre belföldi nyaralásaid szálláshelyeiről!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szallashelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr2872710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása