HTML

Szálláshelyek

Magyarországi szállások, vendégházak, panziók, apartmanok, hotelek kritikája mindenféle tapasztalatok és tapasztalatlanságok alapján.

Friss topikok

Linkblog

Barát-bérc Vendégház - Nagyhuta

2009.01.14. 16:17 pihenek

Egyik ősszel kitaláltam, hogy menjünk el őszölni... a célpont pedig legyen Nagyhuta és a szállás pedig a Barát-bérc Vendégház. Kb. egy hónappal az indulás előtt lefoglaltuk a szállást, a tulajdonos hölgy nem kért foglalót sem, így úgy gondoltuk: minden a legnagyobb rendben van.
Így is lett volna, ha kedves vasúttársaságunk nem tart figyelmeztető sztrájkot az indulás napján. De rajtunk nem tudott kifogni, egy kis buszos szervezésnek köszönhetően a tervezett időpontban Nagyhután szálltunk le, a ház előtt egy úriember fogadott, és bemutatta az addigra már felfűtött szállást.
A kb. 8 személy fogadására kialakított épület szálláshellyé alakítása előtt pap-lak volt, berendezése a mai napig hagyományörző, vastag falai jól tartják a meleget / nyáron a hideget. Egész nap a hideg esős időben azt terveztem, hogy a kellemes meleg szobában milyen jól fog esni a tévézés, de érkezésünk után azzal kellett szembesülnöm, hogy a szállás hiába felszerelt a modern kishűtőtől kezdve a vasalódeszkáig, televízió az bizony most éppen nincsen (szerintem azóta pótolták, de a következő sorokból kiderül, hogy ez így volt az igazi).

Így a pihenésünket a nagy alvások, hosszú túrázások és sok-sok csavargás jellemezte, és igazán sikerült kiszakadni a mindennapokból: már 8 órakkor aludtam, reggel kipihenten a nappal együtt korán keltem, és nem fárasztott a média zaja.
Megmásztuk a füzéri várat, láttunk mókust vagy pelét (a Zemplénben gyakori), túráztunk a Vágáshután, és a szívem csücskét jelentő Újhutára is, ittunk forrásvizet, egy kedves néninél ebédeltünk, fájlaltuk a lábunkat, eltévedtünk, és kitaláltuk a prímvadászt is. A szállást és környékét a csend jellemezte, nyüzsgő életünk lelassult, a gondjaink otthon maradtak, a hosszú túrák után pedig jól esett fürdödni az év utolsó napsugaraiban.

A völgy nyugalma ellensúlyozta a ház egyszerűségét, a környék pedig lenyűgözött bennünket, ezért bátran ajánlom mindenkinek a Barát-bérc Vendégházat és a Hegyközt egyaránt, hiszen csak időhiányában nem kerestük fel a hollóházi Porcelánmúzeumot, a füzérradványi kastélyt, a sátoraljaújhelyi libegőt, a Kazincy-múzeumot Széphalmon és téli időszakban nem közlekedő Kemence-völgyi kisvasutat, melyet más alkalommal tett látogatásaink során bepótoltunk.

Te is jártál már Nagyhután? Esetleg ismered a Barát-bérc Vendégházat? Írd meg véleményed a kommentek közé vagy a pihenek@gmail.com címre!
Továbbá várjuk részletes élménybeszámolóidat a pihenek@gmail.com címre belföldi nyaralásaid
szálláshelyeiről!

Szólj hozzá!

Címkék: szállás túrázás zemplén vendégház nagyhuta

A bejegyzés trackback címe:

https://szallashelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr20877594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása